Filarmonica Banatul continuă seria concertelor inedite

În fiecare an, Filarmonica Banatul a reuşit să îşi surprindă spectatorii prin evoluţii spectaculoase în spaţii neconvenţionale. Artiştii au performat pe Bega, pe pista Aeroportului Traian Vuia, pe şantierul Societatii Drumuri Municipale, la Pădurea Verde şi anul trecut, în intersecţia din Piaţa Bălcescu. Atmosfera creată într-un loc inedit pentru un astfel de eveniment a atras sute de iubitori ai muzicii clasice sau simpli trecători. Ei au putut urmări, în paralel cu muzica, un spectacol de proiecţii pe clădirile din piaţă.
Pentru concertul de anul acesta din cadrul Festivalului Artelor Timişorene, care va avea loc în 13 iunie, a fost aleasă tot o locaţie inedită.
Astfel, sâmbăta, de la ora 21.00, Baza Sportivă nr.1 a Universităţii Politehnica Timişoara va găzdui spectacolul susţinut de Filarmonica Banatul Timişoara.
„O să fie ceva inedit. Nu avem voie să distugem gazonul, astfel că Orchestra o să stea pe pista de atletism, la 50 de metri distanţă de public. Artiştii vor fi desculţi pe terenul de fotbal pentru că nu avem voie să folosim încălţări. Vom prezenta publicului lucrări frumoase, altceva ca până acum. Va fi un concert interactiv, iar publicul va fi rugat să cânte cu orchestra, spre exemplu muzică de Queen. Stadionul arată foarte bine, dar sunt numai 300 de locuri, vrem să ducem câteva mii de scaune. Desigur, gazonul va fi protejat”, Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.